Samsung Bawa Anugerah Kpop Ke Sepang


Samsung Bawa Anugerah Kpop Ke Sepang
PUTRAJAYA – Peminat tempatan K-POP berpeluang menyaksikan acara anugerah muzik terbesar dan terbaik Korea Selatan, ‘Golden Disk Awards’ yang akan diadakan di Litar Antarabangsa Sepang (SIC) pada 15 dan 16 Jan ini.
Lebih 20 artis terkemuka Korea Selatan yang telah dicalonkan menerima anugerah akan mengadakan persembahan mereka di acara tersebut.
Mereka termasuklah PSY, Big Bang, Super Junior, KARA, T-ara, CNBlue, FTIsland, Infinite, Girls Generation dan Beast.
Dianjurkan oleh Mediartncomm Co Ltd, acara ditaja oleh Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd, dan disokong oleh Biro Malaysia Convention and Exhibition (MyCEB).
Siaran pra rakaman penyampaian anugerah akan ditayangkan ke Korea Selatan.
Bercakap pada satu sidang akhbar mengenai acara anugerah tersebut, Pengarah Urusan Samsung Malaysia Electronics, Kwon Jae Hoon berakata Samsung teruja kerana dapat membawa artis-artis terkemuka Korea Selatan ke Malaysia.
“Kami gembira dapat menganjurkan acara paling berprestij ini. Ini adalah lanjutan kepada falsafah Samsung yang dibawa secara langsung, ketika kami terus berusaha memberi inspirasi dan memperkaya kehidupan pengguna kami,” katanya.
Acara tahunan Golden Disk Awards yang dianggap sebagai Anugerah Grammy Koreapaling berprestij adalah anugerah muzik K-POP begitu berprestij bagi pencapaianterkemuka dalam industri muzik.
Anugerah dikategorikan berdasarkan pada muzik K-POP paling popular tahun sebelumnya daripada muat turun digital.
Tiket-tiket berharga RM688 dan RM999 untuk kedua-dua hari acara tersebut boleh dibeli melalui www.ticketpro.com.my, ticketpro.com.my, atau menelefon03-78807999 mulai 9 Dis. BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

 
Design by BeritaHangat™ | Bloggerized by BeritaHangat™ - Premium Blogger Themes | BeritaHangat™ Hot Story