Kontroversi Gambar- CEO Air Asia X Dituduh Pondan Oleh Blogger

pondan 1

Beberapa blog terutama yang berkaitan dengan politik sejak semalam menyiarkan gambar-gambar yang didakwa merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Air Asia X, Azran Osman Rani dalam solekan tebal menyerupai wanita.
Tidak diketahui tujuan eksekutif paling tidak rasis berkenaan berpakaian demikian, namun banyak penulis blog memberikan tafsiran masing-masing.
Azran_Profile_Pic.Apr2011
Ada mengatakan, jika Azran tidak dapat memberikan penjelasan mengenai hal itu, maka dia layak dikutuk.
Blog Aktivis Kepayang Junior menulis berikut di blognya;
AKJr ingin mendapat kepastian daripada Tuan Punya Diri yang di”tag” di Twitter. Benarkah ini gambar CEO Air Asia X, Azran Osman-Rani berpakaian seperti wanita ini hangat tersebar di twitter dan di Facebook? Patutlah beliau sudah lupa yang dirinya itu Melayu Islam. Kalau gambar ini palsu dan fitnah, tolong jawab di Twitter dan Admin akan kemaskinikan posting ini agar ianya tidak terus berleluasa. Kalau betul la gambar ini, memang dah sinonim dengan juak-juak Pakatan Pembangkang.
Tak tahulah pulak AKjr kalau ini caranya Air Asia ingin membuat promosi kepada golongan LGBT? Atau mungkin beliau tidak mengetahui hukum seorang lelaki berpakaian atau menyerupai seorang perempuan. Apapun hilang selera den malam ini haih!!! Semoga Allah selamatkan Malaysia dari bencana yang telah berlaku kepada kaum Nabi Luth.
pondan 2
Blog Sekupang Dua pula memberikan tajuk Spesis Lauk Aljuburi Di Air Asia sebagai respon kepada gambar berkenaan.
Teman maleh nak cakap pasal isu Air Asia, dalam isu jelas bagaimana celupar nya mulut spesis Aljub nie yang nampaknya makin kuat besar kepala biala dewasa nie si Aljubri yang makin kurang ajar dan mula mendapat sokongan kaum sejenis
Muntah gau beb bila tengok gambar mamat nie yang memang spesis lauk Aljubri nie yang jugak tak sayang mulut dengan Puan Izan dan anaknya Maryam Sofea Mohd Reza yang baru berumur 14 bulan yang dihalang masuk ke kapal terbang Air Asia untuk pulang bersama rakan merekake Malayisa selepas lawatan.
pondan 3
Melihat kepada respond yang diberikan ramai lagi blogger lain, maka adalah wajar bagi Azran tampil menjelaskan sahaja apa yang berlaku sebenarnya di sebalik gambar-gambar yang tersebar.
Sekeping gambar membawa seribu makna dan interpretasi termasuk yang negatif ada kalanya.
pondan 4

sumber
Like FanPage BeritaHangat™ di https://www.facebook.com/beritahangat , dan Join https://www.facebook.com/groups/promoteblog/ untuk promote blog korang.. TQ

0 comments:

Post a Comment

Loading...

 
Design by BeritaHangat™ | Bloggerized by BeritaHangat™ - Premium Blogger Themes | BeritaHangat™ Hot Story