Ciri-Ciri Awek Impian Pilihan Si JejakaBagi anda dan semua orang mencari pasangan yang sesuai itu adalah penting untuk meneruskan kehidupan bersama pada suatu hari nanti,Bagi lelaki atau Si jejaka Mereka pasti akan mempunyai ciri-ciri gadis atau awek impian mereka,

Bagi kaum lelaki untuk mencari awek impian yang akan menjadi suri kepada mereka sememang mahukan awek atau si gadis yang sempurna Bagi mereka biarlah awek tersebut menjadi isteri mereka bukannya menjadi sandaran untuk melepaskan rasa ingin bercinta. Namun, ada juga kaum lelaki yang menjadikan awek itu sebagai alat untuk memuaskan nafsu. Mereka ini adlaah mereka yang tidak mampu mengawal hawa nafsu mereka.
bagi aku bukannya atas dasar kecantikan semata namun dari segi kelembutannya,kebolehan menguruskan seorang suami dan kerja-kerja di rumah..serta keimanan awek tersebut.

Antara ciri-ciri awek Impian pilihan jejaka 
:

1) Pandai memasak
- Mereka suka awek yang pandai masak sebab bila dah kahwin nati tak perlu bazirkan duit untuk makan dekat luar. Tambahan kalau gaji yang dapat tak seberapa.

2) Pandai Menjaga Anak
- Ini adalah lebih kepada kasih sayang. Jika awek tu pandai jaga kanak-kanak, pastinya dia juga pandai menjada anaknya sendiri kelak.

3) Pandai Mengemas Rumah
- Kalau tak pandai, alamatnya rumah bersepah la nanti. Jadi sarang tikus kot.

4) Pandai Berdandan Dan Bergaya
- Ini tak wajib tetapi sebaiknya awek tu mesti pandai berdandan dan jaga keterampilan diri dia. Jadi taklah terlalu nampak seperti mayat hidup jika dibawa ke mana-mana majlis yang besar-besar.

5) Pandai Berbicara Dan Mencari Wang
- Seseorang itu mestilah pandai berkata-kata. Senang nak ambil hati bila dah berkahwin nanti. Tak lah bosan cakap sorang-sorang. Dan awek tu mesti pandai berdikari maksudnya tidak bergantung kepada duit mak ayah semata-mata.


6) Pandai Agama
- Ini adalah wajib. Awek tu kalau nak tengok dia pandai agama ke tak tengok bila dah amsuk waktu solat. Mesti dia akan ingatkan kita agar bersolat dan jangan tengok dia pakai tudung semata-mata kerana zaman sekarang ramai yang pakai tudng sebagai satu fesyen semata-mata.

1 comments:

Anonymous said...

memang ciri2 diatas menjadi idaman lelaki,..tapi sekarang payah,hanya yg nak glamer,nak enjoy,nak duit banyak dn lain2 kemwahan terdapat skrg.sebab itu kawin skejap dah nak becerai...lelaki pn sama,.kurang sangat yg teguh dengan keimanan.perkahwinan sekarang mcm sekadar pesta untuk berseronok sementara sj.

Post a Comment

 
Design by BeritaHangat™ | Bloggerized by BeritaHangat™ - Premium Blogger Themes | BeritaHangat™ Hot Story