‘Rock Oo’ Berjaya Kutip RM3.8 Juta

'Rock Oo'

PETALING JAYA – Selepas dua minggu tayangan, filem Rock Oo telah berjaya menarik perhatian penonton dengan kutipan tiket sebanyak RM3.8 juta.
Pengarahnya, Mamat Khalid berkata, walaupun kutipannya tidaklah besar jumlahnya seperti filem-filem ‘boxoffice’ lain pada tahun-tahun sebelum ini, dia tetap berpuas hati dengan pencapaian filem tersebut.
“Dalam keadaan kutipan industri filem tempatan yang agak muram sekarang ini, segala kutipan daripada Rock Oo amat memuaskan hati saya.
“Sejak ditayangkan pada 28 Februari lalu, saya menerima respons yang sangat baik daripada penonton dan ia akan dilanjutkan tayangannya sehingga Ahad ini.
“Malah penonton amat berpuas hati dengan Rock Oo berbanding filem pertama Rock(2005),” katanya kepada mStar Online.
Tambah Mamat, bagaimanapun masih terlalu awal untuknya memikirkan untuk menghasilkan ‘Rock 3′ pula.
Rock Oo terbitan Grand Briliance dan Naga AVXS Sdn Bhd merupakan kesinambunganRock (2005) yang memaparkan kisah kehidupan kumpulan Rimba Bara yang telah berpecah dan kini bersatu semula.
Semangat ahli kumpulan Rimba Bara terpupuk semula dan mereka bertekad untuk meneruskan perjuangan dan mencari jalan penyelesaian untuk setiap rintangan yang datang bagi merealisasikan impian menjadi kumpulan rock yang terkenal di persada seni tanah air.
Filem ini dibarisi pelakon Que Haidar, Khir Rahman, Shoffi Jikan, Pekin, Saiful Apek dan Azmi Black.
Sementara itu, menerusi portal rasmi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) yang telah dikemaskinikan pada Selasa, filem Husin Mon & Jin Pakai Toncitarahan Mamat mendapat kutipan tinggi berbanding Rock Oo iaitu sebanyak RM5.85 juta.
Filem yang diedarkan oleh Tayangan Unggul Sdn Bhd itu masih lagi ditayangkan di pawagam.-mStar Online


Like FanPage BeritaHangat™ di https://www.facebook.com/beritahangat , dan Join https://www.facebook.com/groups/promoteblog/ untuk promote blog korang.. TQ

0 comments:

Post a Comment

 
Design by BeritaHangat™ | Bloggerized by BeritaHangat™ - Premium Blogger Themes | BeritaHangat™ Hot Story