Gambar Dimanipulasi, Shila Akan Ambil Tindakan

Shila Amzah

HULU LANGAT – Penyanyi Shila Amzah, 23, mengakui kesal dengan tindakan segelintir individu tidak bertanggungjawab yang telah mencuri dan memanipulasi gambar miliknya melalui akaun palsu Instagram.
Menurut Shila, dia akan mengambil tindakan jika perkara tersebut terus berlanjutan sehingga menjejaskan kredibilitinya sebagai artis dan duta kepada program IM4U.
“Saya sangat sedih melihat perkara itu apabila gambar saya yang di muat naik di Instagram di curi oleh pemilik akaun palsu yang menggunakan identiti saya.
“Mereka menulis kata-kata yang tidak sepatutnya tentang 1 Malaysia sedangkan saya adalah duta kepada program kerajaan IM4U,” katanya kepada media, baru-baru ini.
Shila berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan beliau mengkritik produk yang dilabelkan sebagai barangan 1 Malaysia dan penyanyi ini turut difitnah cuba mempersendakan slogan ’1 Malaysia’ yang selama ini diperkenalkan oleh Perdana Menteri Malaysia.
Shila turut mengesa agar individu yang tidak bertanggungjawab menghentikan perbuatan tersebut sebelum menjadi lebih serius.
“Perkara ini jika tidak dikawal selia akan jadi lebih serius, saya harap individu tersebut hentikan perbuatan tidak berfaedah ini,” ujarnya.
Jelasnya, tujuan sebenar gambar itu dimuat naik ke akaun Instagram miliknya adalah hanya untuk berkongsi bersama peminat yang sentiasa ingin mengetahui perkembangan dan aktiviti sehariannya.
“Saya memang sering muat naik gambar-gambar terkini dan tidak sangka akan dicuri dan dimanipulasi. Apa yang pasti peminat saya tahu itu bukan akaun saya dan orang ramai pasti dapat menilai sendiri mana yang benar dan salah,” katanya.
Dalam perkembangan lain, Shila sekeluarga yang akan berangkat ke tanah suci Mekah selama dua minggu bagi menjalani ibadah umrah pada 6 Mac ini berharap dapat melalui segala dugaan dan kontroversi yang menimpa dia dan keluarga dengan tenang. – mStar Online


Like FanPage BeritaHangat™ di https://www.facebook.com/beritahangat , dan Join https://www.facebook.com/groups/promoteblog/ untuk promote blog korang.. TQ

0 comments:

Post a Comment

 
Design by BeritaHangat™ | Bloggerized by BeritaHangat™ - Premium Blogger Themes | BeritaHangat™ Hot Story