Peserta Akhir Miss Korea 2013 Dikecam

Miss Korea 2013

Selain terkenal sebagai negara yang popular dengan keluaran alat-alat elektronik canggih, Korea Selatan juga dikenali sebagai negara di mana rakyatnya paling ramai membuat pembedahan plastik terutamanya di bahagian wajah masing-masing.
Perkara ini tidak hanya terhad kepada wanita sahaja, sebaliknya kaum lelaki di sana pun turut melakukan pembedahan plastik untuk mendapat wajah seperti artis K-pop pujaan mereka di sana.
Walaupun merupakan negara yang terbuka mengenai pembedahan plastik, ironinya peserta akhir pertandingan ratu cantik Miss Korea 2013 dikecam kerana wajah mereka semua dikatakan hampir menyerupai satu sama lain.
Selepas siasatan dijalankan, hampir kesemua 20 orang peserta tersebut berkemungkinan besar telah menjalani pembedahan plastik.
Mungkinkah mereka semua mendapatkan perkhidmatan doktor pakar bedah yang sama atau pun memang ‘pattern’ rupa itu lebih digemari masyarakat di sana?
Apa kata anda?
Miss Korea 2013 1
Miss Korea 2013 2
Miss Korea 2013 3
Miss Korea 2013 4
Miss Korea 2013 5
Oleh: AUDREY LEE
Sumber: akustressgiler


Like FanPage BeritaHangat™ di https://www.facebook.com/beritahangat , dan Join https://www.facebook.com/groups/promoteblog/ untuk promote blog korang.. TQ

0 comments:

Post a Comment

 
Design by BeritaHangat™ | Bloggerized by BeritaHangat™ - Premium Blogger Themes | BeritaHangat™ Hot Story