Tweet Berbaur Hina, Pengguna Twitter Dikecam Netizen

Tweet Berbaur Hinaan, Pengguna Twitter Dikecam Netizen

SEORANG pengguna laman mikro Twitter dea (@ndiafrsln) telah memuat naik tweet berbaur sindiran terhadap figura Arlina Banana ketika ditemu bual menerusi rancangan Malaysia Hari Ini (MHI) semalam.

Tweet berbunyi ‘Penuh screen…’ dikongsinya apabila sosok tubuh Arlina yang dirakam stesen itu memenuhi ruang paparan skrin televisyen.
Malah beberapa pengguna Twitter lain dilihat turut membalas tweet yang dimuat naik dea (@ndiafrsln) dengan kata-kata berbentuk penghinaan.
Tweet Berbaur Hinaan, Pengguna Twitter Dikecam Netizen
Antaranya individu yang menggunakan nama Neegayah (@jannahahahaha) berkata; “Baju dia pakai macam baju pasung haha.”
Manakala David gilmour (@MSallehuddin05) pula “lol dia baru lari dari hospital… Dah lambat nak shoot terus je pakai… haha,” tulisnya kepada seorang rakan @arJUJUmand.
Bagaimanapun, tweet yang berbaur sindiran itu telah meraih ‘simpati’ dari seorang pengguna Twitter iamNieda (@NiedaOthman) yang kecewa dengan sikap segelintir wanita yang sanggup ‘kondem’ wanita lain.
“Dia ni budak pandai kot. Tu pasal masuk MHI. Tak faham aku yg mengata ni pun perempuan and jangan la kita jatuhkan kaum perempuan yang lain,” tulisnya.
Tweet Berbaur Hinaan, Pengguna Twitter Dikecam Netizen
Tweet Berbaur Hinaan, Pengguna Twitter Dikecam Netizen
Tindakan iamNieda (@NiedaOthman) yang menempelak wanita yang suka merendahkan kaum sendiri telah diretweet hampir 1,900 kali dan menerima sebanyak 485 tanda likes.
Malah ia turut disokong oleh beberapa pengguna Twitter lain antaranya nies (@niesdila_).
“Orang pandai kalau dah takda rupa lawa, tersalah perangai sikit terus orang taksuka. Hmmm,” tulisnya.
Terdahulu, Arlina pernah viral gara-gara mendedahkan hasrat di laman Twitter untuk membunuh diri ekoran terlampau tertekan gara-gara dibuli secara verbal di laman sosial. – MYNEWSHUB.CC




Like FanPage BeritaHangat™ di https://www.facebook.com/beritahangat , dan Join https://www.facebook.com/groups/promoteblog/ untuk promote blog korang.. TQ

0 comments:

Post a Comment

Loading...

 
Design by BeritaHangat™ | Bloggerized by BeritaHangat™ - Premium Blogger Themes | BeritaHangat™ Hot Story